Kebab s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 520 g Vepřová plec
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olivy nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 679.8 mg
  • Vláknina 1231.3 mg
  • Vitamín A 1231.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové libové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na trochu větší kostky - přibližně 4 x 4 cm. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky (5-7 mm).

  • 2

    Připravíme si ochucený olej na potření: do misky dáme olivový olej, utřený česnek, sůl, omytou drobně pokrájenou petrželku, chilli, pepř a šťávu z citronu. 2 zelené a 2 černé olivy bez pecek drobně posekáme. Směs dobře promícháme.

  • 3

    Maso střídavě napichujeme na jehly a před a během grilování maso s houbami potíráme ochuceným olejem a otáčíme. Grilujeme asi 5-6 minut při středně vysoké teplotě. Maso je hotové - když ho propíchneme a z masa vytéká čirá šťáva. Hotové grilované maso, podáváme s přílohou podle chuti, ještě polijeme zbytkem ochuceného oleje.

Komentáře k receptu