Chobotnice nadívaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chobotnice
  • 150 g Rajčata
  • 35 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 15 g Bazalka
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 841.8 mg
  • Vláknina 2002.5 mg
  • Vitamín A 2002.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.

  • 2

    Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.

  • 3

    Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.

  • 4

    Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu