Nákyp z čočky s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 20 g Petržel - nať
  • 700 g Jehněčí kýta
  • 60 g Cibulka jarní
  • 400 g Čočka červená
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar jehněčí
  • 5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1651 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 281 mg
  • Draslík 1705.4 mg
  • Vláknina 27837 mg
  • Vitamín A 27837 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky, které na mírném ohni osmahneme v hrnci na 100 g rozehřátého másla. Ochutíme solí, pepřem, přidáme drobně nasekaný česnek, zalijeme vínem a pod poklici povaříme 10-15 minut.

  • 2

    Čočku opláchneme, necháme okapat a spolu s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka přidáme do hrnce. Vložíme také nasekaný rozmarýn, hrnec přiklopíme poklicí a opět povaříme 10 minut. Po dobu vaření přiléváme podle potřeby vývar.

  • 3

    Pekáček vymažeme zbylým máslem, z hrnce do něj přeložíme maso s čočkou. Na povrch naskládáme na plátky nakrájený ovčí sýr. Vše zalijeme smetanou, posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, zapečeme při teplotě 200°C 20 minut.

  • 4

    Po vytažení z trouby nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře.

Komentáře k receptu