Grilovaný lilek s rozinkami a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Oříšky piniové
  • 250 g Řecký jogurt
  • 200 ml Ocet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Lilek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 546.5 mg
  • Vláknina 14159.5 mg
  • Vitamín A 14159.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme dozlatova.

  • 2

    Vinný ocet smícháme s medem a přivedeme k varu. Přidáme hrozinky a necháme 5-10 minut redukovat.

  • 3

    Medovým dresinkem potřeme všechny lilky, posypeme nasekanými oříšky a petrželkou a podáváme s řeckým jogurtem.

Komentáře k receptu