Česnečka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1974 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 264.1 mg
  • Draslík 1896.9 mg
  • Vláknina 8128.8 mg
  • Vitamín A 8128.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Toastový chléb (nebo bagetu) z předchozího dne nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olivový olej a kostičky chleba na něm dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme, přelijeme vývarem a necháme přejít varem.

  • 3

    Do polévky přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek, do kterých vždy rozklepneme jedno vejce tak, aby žloutek zůstal celý. Misky s polévkou zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě. Každou porci posypeme paprikou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu