Hlávkový salát s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Salát hlávkový
  • 350 g Rajčata
  • 120 g Olivy černé
  • 120 g Cibulka jarní
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 470.4 mg
  • Vláknina 10266 mg
  • Vitamín A 10266 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.

  • 2

    V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.

Komentáře k receptu