Srbské marinované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 263.1 mg
  • Draslík 902.8 mg
  • Vláknina 1855.8 mg
  • Vitamín A 1855.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme

  • 2

    doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.

  • 3

    Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.

  • 4

    Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.

Komentáře k receptu