Dušený sleď

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sleď čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 199.5 mg
  • Vitamín A 199.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme vyčištěné a osolené sledě, obalené v mouce smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme vodou a navrch položíme kousky zbylého másla. Zvolna dusíme několik minut.

  • 2

    Dušené sledě přendáme na mísu a nalijeme na ně rozkvedlanou omáčku.

Komentáře k receptu