Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Ořechy lískové
  • 50 g Hrozinky
  • 230 g Rajčata
  • 50 g Oříšky piniové
  • 600 g Mořský jazyk
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 250 dkg Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kg Brambory vařené
  • 0.2 hrnek Olej olivový
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1083 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 2918.4 mg
  • Vláknina 54289 mg
  • Vitamín A 54289 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.6 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.

  • 2

    Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.

  • 3

    Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.

Komentáře k receptu