Brambory zapečené s rybami a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 380 g Treska mražená
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 380 g Treska aljašská
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 90 g Sýr Gruyére
  • 100 g Baby kukuřice
  • 100 g Hrachové lusky
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 145.4 mg
  • Draslík 1144.2 mg
  • Vláknina 18818.8 mg
  • Vitamín A 18818.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce asi 15 minut v osolené vodě, vodu slijeme a necháme brambory vychladnout.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj práškovou hořčici, mouku a směs 2 minuty zahříváme, potom pomalu a za stálého míchání přiléváme mléko a další dvě minuty vaříme. Přidáme sýr, a když se rozpustí, hrnec odstavíme. Aby se nám na omáčce neutvořil škraloup, položíme na její povrch potravinářskou folii.

  • 3

    Na rozehřátém oleji ve velké pánvi opékáme za stálého míchání asi 5 minut cibuli. Přidáme mrkev, celer, pórek, žampiony, směs 10 minut podusíme, vmícháme citronovou kůru a ještě chvilku podusíme.

  • 4

    Do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáče vlijeme omáčku, do které jsme vmíchali zeleninu s houbami, krevety, ryby, kopr, petrželku, sůl a pepř. Na to poskládáme oloupané, nahrubo pokrájené brambory smíchané s rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme půl hodiny. Alobal odstraníme a ještě další půl hodinu pečeme. Servírujeme se zeleninou vařenou v páře.

Komentáře k receptu