Matjesové filety na sladko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Matjesy - filet
  • 60 g Olej olivový
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 2914 mg
  • Vitamín A 2914 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci svaříme ve vodě ocet a cukr a necháme vychladit. V mezičase najemno nasekáme čerstvý tymián a kopr, cibuli nakrájíme na plátky. Matjesy nakrájíme na silné nudličky.

  • 2

    Do vychladlé směsi přimícháme bylinky, cibuli, olej, sůl a pepř. Do mísy vložíme matjesy, přelijeme marinádou a promícháme.

Komentáře k receptu