Dušená telecí kýta se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 70 g Pórek
  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Karotka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 221.3 mg
  • Draslík 890.9 mg
  • Vláknina 2208.7 mg
  • Vitamín A 2208.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme.

  • 4

    Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou.

Komentáře k receptu