Salát bramborový po švédsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 g Okurky nakládané
  • 100 g Telecí pečeně
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Červená řepa
  • 2 ks Matjesy - filet
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 6 polévková lžíce Masový vývar
  • 5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 2239.9 mg
  • Vláknina 36189.8 mg
  • Vitamín A 36189.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.

  • 2

    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.

  • 4

    Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.

  • 5

    V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

  • 6

    Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Matjesy pokrájíme na nudličky, stejně tak vychladlou telecí pečeni. Vše přimícháme do brambor. Pokud je salát příliš suchý, přilijeme trochu nálevu z okurek. Necháme alespoň 15 minut odležet. Potom podáváme.

Komentáře k receptu