Parmezánová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 150.8 mg
  • Vitamín A 150.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a mícháme do potřebné hustoty. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 10-15 minut.

  • 2

    Parmezán jemně nastrouháme. Omáčku odstavíme z plotny, parmezán zamícháme do horké omáčky a mícháme do doby, až se rozpustí. Omáčku nalijeme do omáčníku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu