Sleď z Marstrandu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Sleď čerstvý
  • 16 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 špetka Pepř citronový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 638 mg
  • Vláknina 14333 mg
  • Vitamín A 14333 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je.

  • 2

    Vzniknou nám 4 filety, které vložíme do mísy s 1.5 l studené vody a necháme je v chladničce přes noc.

  • 3

    Druhý den si v hrnci přivedeme k varu 1 l vody, snížíme teplotu, sledě vložíme do vroucí vody a necháme je 3-4 minuty pomalu vařit. Poté sledě vyjmeme a stáhneme z kůže. Osušíme je, osolíme, opepříme citronovým pepřem a vložíme do pekáčku.

  • 4

    Očistíme malé cibulky "perlovky", dáme je do rendlíku, zalijeme 1.5 dl vody. Přidáme 2 lžičky másla a pod pokličkou cibulky vaříme doměkka asi 10-12 minut. Omyjeme kopr a drobně pokrájíme.

  • 5

    Na filety ze sleďů dáme cibulky s nálevem, posypeme koprem, přidáme bobkový list, hřebíček, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanou. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Dusíme sledě doměkka přibližně 25 minut.

Komentáře k receptu