Rybí knedlíčky s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 polévková lžíce Strouhanka z pšeničného pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 855 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 549.7 mg
  • Draslík 207 mg
  • Vláknina 700.5 mg
  • Vitamín A 700.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.

  • 2

    Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.

Komentáře k receptu