Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Treska uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.7 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Baby špenát
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 251.4 mg
  • Draslík 1777.7 mg
  • Vláknina 14182.2 mg
  • Vitamín A 14182.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 325 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky.

  • 2

    V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty.

  • 3

    Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme.

Komentáře k receptu