Krevetky v bešamelu s vejci a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 7 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1516 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 516.8 mg
  • Draslík 142 mg
  • Vláknina 410.7 mg
  • Vitamín A 410.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme je do misky s ledovou (1 l) vodou a necháme přes noc v lednici. Polorozmrazené, pokud mají krunýř, oloupeme a necháme je úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 1.5-2 l vody, přidáme 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Malé a střední krevetky budeme vařit asi 3-4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli jsou uvařené. Poté je vyjmeme sítem, necháme okapat a odložíme do mísy.

  • 3

    V rendlíku v 7 dl vody uvaříme vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a jemně posekáme.

  • 4

    Ve větší pánvi si roztopíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme smetanu, mouku rozšleháme metličkou dohladka a při mírné teplotě povaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme kopr, krevetky, prohřejeme je a ihned porce rozdělíme na talíře. Každou porci obložíme rozkrájenými vejci, které mírně osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu