Zapékaná uzenina se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Párky jemné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 275.2 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 204.5 mg
  • Vitamín A 204.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme.

Komentáře k receptu