Košíčky plněné šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle loupané
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mandle plátky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Čokoláda mléčná
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 26.1 mg
  • Vláknina 2474 mg
  • Vitamín A 2474 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Loupané mandle jemně nastrouháme. Do misky pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Vsypeme prosátou hladkou mouku, mandle a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce 1 - 2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem a vyplníme je asi 2 mm silnou vrstvou těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova po dobu cca 15 - 20 minut. Vychladlé košíčky vyklopíme.

  • 2

    Mléčnou čokoládu nastrouháme do misky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, poté do ní zlehka zapracujeme čokoládu.

  • 3

    Košíčky naplníme ozdobně šlehačkou, dozdobíme plátky mandlí, košíčky vložíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu