Dušené sobí maso na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sobí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 764 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm.

  • 2

    V pánvi vysmažíme slaninu z každé strany do zlatova. Opatrně vyjmeme, do omastku přidáme olej, jakmile bude rozpálený na správnou teplotu, přidáme nerozmrazené plátky masa a zprudka je orestujeme z každé strany do zlatohněda, Ochutíme solí, přilijeme 1 - 1,5 dl vody, pánev zakryjeme a maso dusíme do měkka přibližně 20 - 30 minut. Měkké maso dáme na talíře, polijeme výpekem, ozdobíme osmaženými plátky slaniny a servírujeme.

Komentáře k receptu