Nadívaná makrela
Suroviny
- 500 g Rýže dušená
 - 150 g Rajčata
 - 800 g Makrela obecná
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Vinné listy
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 1100.9 mg
 - Vláknina 55990.8 mg
 - Vitamín A 55990.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.9 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.
 - 
                                3
Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.