Fazolová polévka se sýrem
Suroviny
- 400 g Fazole bílé
 - 150 g Sýr balkánský
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Bazalka
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 186 g
 - Sodík 826 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 33.4 mg
 - Draslík 2015.6 mg
 - Vláknina 36614.4 mg
 - Vitamín A 36614.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme.
 - 
                                2
Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, přivedeme k varu.
 - 
                                3
Vaříme asi 5 minut a přidáme bílé sterilované fazole, scezené.
 - 
                                4
Prohřejeme, dochutíme bazalkou, oregánem a chilli. Dle potřeby osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Servírujeme ozdobené balkánským sýrem nebo ricottou, posypané petrželkou.