Uzená treska s dušenými rajčaty
Suroviny
- 650 g Treska uzená
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Voda pitná
 - 1.3 kg Rajčata
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1060 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 111.9 mg
 - Draslík 1479 mg
 - Vláknina 8971.7 mg
 - Vitamín A 8971.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
 - 
                                3
Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.