Játrové závitky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 375.3 mg
- Draslík 444.2 mg
- Vláknina 102.8 mg
- Vitamín A 102.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky z jater osolíme, opepříme a poklademe na ně slaninu nakrájenou na kostičky. Zabalíme do závitků, převážeme nití a obalíme v mouce. 
- 
                                2Závitky opečeme na horkém másle, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. 
- 
                                3Když jsou závitky hotové, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve smetaně. Povaříme ještě 10 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        