Dýně na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Dýně
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 920.5 mg
  • Vláknina 3130 mg
  • Vitamín A 3130 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme a kostky nakrájíme na silnější nudličky.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a povaříme na řidší omáčku. Nalijeme ji na nudličky dýně a dusíme je doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu, ocet a podle chuti sůl.

Komentáře k receptu