Zelné závitky dušené na smetaně II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 50 g Rýže dušená
  • 50 g Cibule
  • 30 g Tuk
  • 30 g Tuk
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Libeček
  • 1 hrst Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 99.5 mg
  • Vláknina 1911.2 mg
  • Vitamín A 1911.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.

  • 2

    Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.

  • 3

    Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.

Komentáře k receptu