Vaječný svítek s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 61.3 mg
  • Vláknina 127.5 mg
  • Vitamín A 127.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze třech vajec si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky zvlášť.

  • 2

    Bílky v míse vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme k němu žloutky a postupně 3 lžíce polohrubé mouky s 2 špetkami soli. Zelenou petrželovou nať promyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme do vaječné směsi.

  • 3

    Ve větší pánvi si rozpálíme olej, vaječnou směs rozlijeme po pánvi (jako palačinku) a z obou stran ji osmažíme pozvolna dozlatova.

  • 4

    Vychladlý svítek nakrájíme na tenké nudličky, které dáme těsně před podáváním do polévky. Pokud nakrájený svítek dáme do misky, každý si do polévky může nabrat tolik svítku, kolik chce.

Komentáře k receptu