Roštěnky dušené v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 255.7 mg
  • Vláknina 971 mg
  • Vitamín A 971 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme a opečeme na obou stranách na rozehřátém másle. Jakmile jsou opečené, zalijeme do roviny mlékem a mléko necháme vydusit.

  • 2

    Do zbylé šťávy přimícháme nasekanou petrželovou nať, cibuli, sardelky a vše necháme zpěnit.

  • 3

    Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a znovu vše zapečeme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme dušené brambory, jemné noky z odpalovaného těsta.

Komentáře k receptu