Dušená kapusta s těstovinami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 671.5 mg
  • Vláknina 6071.3 mg
  • Vitamín A 6071.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou kapustu, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkkou kapustu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Do těstovin vmícháme zbylý olej, podušenou kapustu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu