Kávový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Káva zrnková
  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 250 ml Sirup cukrový
  • 900 ml Griotka
  • 100 ml Grappa
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 4248 mg
  • Vitamín A 4248 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice, přidáme 900 ml 50% třešňového destilátu a 100 ml 30% vinného destilátu. Vše důkladně promícháme a necháme jen 5 dní v chladu a temnu extrahovat. Směs 5 den přefiltrujeme přes skládaný filtr - získáme 1. extrakt

  • 2

    Zbytek směsi až druhý den zředíme vodou a znovu přefiltrujeme - získáme 2. extrakt.

  • 3

    Oba roztoky v nerezovém hrnci smícháme s cukrovým sirupem a glukózou.

  • 4

    Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře k receptu