Tournedos se smaženým vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Kečup
  • 2 ks Slanina vepřová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1230 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 79005 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 385 mg
  • Draslík 1037.3 mg
  • Vláknina 4240 mg
  • Vitamín A 4240 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

  • 3

    Zároveň opékáme na jiné pánvi na 4 kousky překrojenou slaninu. Jakmile zesklovatí, vyjmeme ji na horký talíř.

  • 4

    Současne však rozehřejeme v lívanečníku olej, rozklepneme do něj vejce a usmažíme po obou stranách.

  • 5

    Při servírování položíme na tournedos po plátku slaniny, na ni vejce, zakapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

  • 6

    Jako přílohu podáváme bramborovoé hranolky nebo lupínky a saláty.

  • 7

Komentáře k receptu