Neplněné bramborové šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Krupice dětská
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Strouhanka
  • 60 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 60.9 mg
  • Draslík 382.3 mg
  • Vláknina 6006.7 mg
  • Vitamín A 6006.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, osolíme zbylou solí, přisypeme mouku a krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na dlouhý váleček, ze kterého nakrájíme po 6 cm špalíčky. Každý špalíček pomocí dlaní vytvarujeme do šišky.

  • 2

    V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme připravené šišky a povaříme 8 - 10 minut. Po dvou minutách šišky vařečkou promícháme. Uvařené šišky vybereme z vody, necháme v cedníku dobře okapat, poté je obalujeme v jemně osmažené strouhance.

  • 3

    Obalené a horké šišky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme do hněda osmaženým máslem.

Komentáře k receptu