Brambory zapečené s cibulovým bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 500 g Cibule
  • 10 g Cukr krupice
  • 500 g Bešamel
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tuk
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 1179.2 mg
  • Vláknina 14257.5 mg
  • Vitamín A 14257.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut.

  • 2

    Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu