Chalupnická polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel kořen
  • 10 g Těstoviny konzumní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 170.6 mg
  • Vláknina 2673.6 mg
  • Vitamín A 2673.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou petržel na jemno nastrouháme, vejce rozšeháme ve smetaně. Petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku rozšleháme s horkou vodou, přimícháme tenké nudle a asi 10 minut vaříme. Poté vmícháme nastrouhanou petržel, osolíme a opepříme.

  • 3

    Před podáváním v polévce minutu povaříme smetanu s vejcem a na závěr vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu