Posvícenská sekaná

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 kg Maso mleté - mix
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 101.1 mg
  • Vláknina 550.2 mg
  • Vitamín A 550.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.

  • 2

    Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.

  • 3

    Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.

  • 4

    Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu