Divoká kachna na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2135 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 613.6 mg
  • Vláknina 23272.8 mg
  • Vitamín A 23272.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.

  • 2

    Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,

  • 3

    Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.

  • 4

    Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.

  • 5

    Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.

  • 6

    K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.

Komentáře k receptu