Bulharská telecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Brambory
  • 40 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 50 g Křen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Petržel kořen
  • 500 g Telecí plec
  • 75 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 884.8 mg
  • Vláknina 7457.3 mg
  • Vitamín A 7457.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce.

  • 2

    Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přidáme k masu.

  • 3

    Když je maso téměř uvařené, přidáme kořenovou zeleninu, brambory a zelí.

  • 4

    Hotovou polévku ochutíme octem a solí. Podáváme k ní nastrouhaný křen.

Komentáře k receptu