Zelnice s uzeným masem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 190 mg
  • Vláknina 3514.8 mg
  • Vitamín A 3514.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky.

  • 3

    Vše uvaříme do měkka.

  • 4

    Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem.

Komentáře k receptu