Zelnice ze Stachovska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 250 g Zelí kysané
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 300 g Vepřové koleno uzené
  • 300 g Vepřová žebra
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.7 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 1070.6 mg
  • Vláknina 12317.4 mg
  • Vitamín A 12317.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.

  • 2

    Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut.

  • 3

    Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme.

Komentáře k receptu