Nákyp z růžičkové kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta růžičková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 318.5 mg
  • Draslík 108.7 mg
  • Vláknina 14109.8 mg
  • Vitamín A 14109.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat.

  • 2

    Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, nasekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme půl hodiny v předehřáté troubě.

  • 4

    Nákyp podáváme se saláty.

Komentáře k receptu