Fazolové lusky s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Sýr Feta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 3 krajíc Chléb toastový
  • 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 401.8 mg
  • Draslík 725.2 mg
  • Vláknina 7103.9 mg
  • Vitamín A 7103.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.

  • 3

    Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.

  • 4

    Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.

  • 5

    Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu