Zeleninová polévka se svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 1129.8 mg
  • Vláknina 10418.8 mg
  • Vitamín A 10418.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké.

  • 3

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat.

Komentáře k receptu