Bratislavské sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Solamyl - bramborový škrob
  • 120 g Cukr moučkový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 42.1 mg
  • Vláknina 5.5 mg
  • Vitamín A 5.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s kypřícím práškem a cukr prosejeme na vál, přidáme solamyl, pokrájené změklé máslo a rozmíchané vejce. Vypracujeme hladké těsto, které na moukou posypaném vále vyválíme. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu