Masová směs s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřová kýta
  • 350 g Hovězí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Feferony
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 676.2 mg
  • Vláknina 1497.8 mg
  • Vitamín A 1497.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. Oba druhy masa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké krátké proužky, které opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce ho osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar, přidáme mletou pálivou papriku a přikryté pokličkou dusíme. Když maso začne měknout, přidáme k němu kari koření a nakrájené feferonky, promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení maso občas promícháme, podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso téměř měkké, poprášíme směs v pánvi moukou, chvíli smažíme a odkryté dosmažíme doměkka.

Komentáře k receptu