Mořský jazyk s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mandle mleté
  • 180 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 7 g Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Víno bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 984.2 mg
  • Vláknina 4797.5 mg
  • Vitamín A 4797.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přisypeme mleté mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, zakápneme troškou vína a promícháme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce ryby, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme z obou stran. Na rybu naneseme mandlovou směs z misky, podlijeme zbytkem vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.

Komentáře k receptu