Jablíčkové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Mouka polohrubá
  • 110 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Jedlá soda
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Skořicový cukr
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.2 dl Podmáslí
  • 8 cl Jablečná šťáva
  • 0.06 cl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 0.06 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 9585 mg
  • Vitamín A 9585 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané hrozinky zalijeme rumem a necháme 10 minut namočené.

  • 2

    Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

  • 3

    Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřince a pokrájíme je na kostičky, které vložíme do mísy. Posypeme skořicí, moučkovým cukrem, přidáme hrozinky s rumeme a promícháme. Ve druhé míse vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej a znovu vše prošleháme. Přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Mouku přimícháme k vyšlehanému vejci s cukrem, přidáme podmáslí, jablka a jablečnou šťávu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do formiček (jen do dvou třetin). Každou muffinu posypeme hustě skořicovým cukrem.

  • 4

    Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.

Komentáře k receptu