Kuskus s červenou čočkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Čočka jedlá
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 80 g Kuskus
  • 150 ml Voda pitná
  • 130 ml Zeleninový bujón
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 353.1 mg
  • Vláknina 19639.1 mg
  • Vitamín A 19639.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme nadrobno. 2 stroužky česneku očistíme, jeden dáme vařit k čočce, druhý utřeme a odložíme do misky.

  • 2

    Červenou přebranou čočku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, 1 stroužek česneku a čočku uvaříme doměkka.

  • 3

    Přibližně v polovině vaření čočky v rendlíku na oleji, za stálého míchání, zpěníme pokrájenou cibulku. Rendlík odstavíme z plotny. Zpěněnou cibulku vyjmeme a na omastek nasypeme 80g kuskusu. Kuskus s omastkem důkladně promícháme, až se zrníčka obalí omastkem. Pak ho zalijeme 130ml horkého zeleninového bujónu a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat, pak ho dáme do mísy a vidličkou načechráme.

  • 4

    Z uvařené čočky vyjmeme koření s bobkovým listem, přimícháme k ní usmaženou cibulku, utřený stroužek česneku, čerstvě pomletý pepř a sůl.

  • 5

    Čočku v míse promícháme s horkým kuskusem, rozdělíme na 2 talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře k receptu