Brněnské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1816 kcal
  • Sacharidy 253 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 97901 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 228.7 mg
  • Draslík 779.3 mg
  • Vláknina 26785 mg
  • Vitamín A 26785 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou otřeme řízky, odblaníme, lehce naklepeme a osolíme.

  • 2

    Na kousku másla opečeme šunku drobně nakrájenou, přidáme hrášek a jedno vejce. Směs osolíme a necháme zhoustnout.

  • 3

    Hotovou směsí potřeme připravené řízky, přehneme je v půli (jako omelety), sepneme párátkem nebo svážeme nití. Poté je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s bílkem a strouhané housce.

  • 4

    V kastrole rozehřejeme vysokou vrstvu tuku a řízky v něm osmažíme. Usmažené řízky odkládáme na ubrousky, které odsají přebytečný tuk.

  • 5

    Před podáváním řízky pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu a pokrájenými rajčaty.

  • 6

    Jako přílohy podáváme smažené brambory a saláty nebo brambory vařené a posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu