Sladká polévka z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 l Mléko - podmáslí
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.6 mg
  • Vláknina 2335.2 mg
  • Vitamín A 2335.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme hrozinky a necháme je v sítu okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Do hrnce s podmáslím vložíme nadrobno pokrájený chleba, necháme ho namočený asi 30 minut. Potom podmáslí i s chlebem a 2 špetkami soli krátce povaříme, až se chleba rozvaří. Směs rozšleháme ručním tyčovým mixerem. Přidáme cukr, hrozinky, ořechy, promícháme, případně polévku přihřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu